Byen Hobro 

og dens nærmeste omegn.

 

                                                                                                                                                                         

By og bro   En kort beretning om byen og broen og deres fælles historie.
Billeder   Billed serie fra Hobro.
Kommunen   Kommunens hjemmeside.
Seværdigheder   Seværdigheder i og omkring Hobro.
Camping   Hobro campingplads Gattenborg.
Hobro Handel   "De aktive forretninger i Hobro".
Gasmuseet   Danmarks eneste gasmuseeum.
Sommerhus   Udlejning af sommerhuse ved Mariager Fjord.
Mariagerfjord kommune er den sydligste kommune i Nordjylland. Kommunen dækker et areal på ca. 793 km2. Der bor ca. 43.000 indbyggere i kommunen, heraf ca. 10.000 i byen Hobro. Hobro er et fuldt udbygget egns center. Det vil sige, at Hobro besidder de servicefaciliteter, der kan forventes og kræves i center byer op til tre-fire gange Hobros størrelse. Hobro kan således kombinere den store bys service med den mindre bys fordele.   
Denne side er i lighed med en række andre sider om vikinger, Fyrkat og Hobro, skabt i et ønske om at udbrede kendskabet til Hobro by og omegn og de mange forskellige aktiviteter der sker i og omkring Hobro. Der vil også blive vist en række små og sjove sider der fortæller om ting som man ikke normalt ser beskrevet. Selv om det meget handler om vikinger i Hobro skal disse sider også handle om andet. Der findes også en verden udenfor vikingetiden.  
 

Hobro, Mariager, Hadsund - man er ikke langt fra at se på et landkort for at finde disse tre småbyer! Gemt mellem bakker og hedejord ligger de skjulte som den skønneste idyl, som den friskeste oase midt i hedens tørre ørken. Det var en solmættet dag, jeg første gang så Hobro. Gennem øde egne med lyngklædte bakker og fattige marker for toget fra Randers nordpå. Øjet spejder forgæves efter lidt af al den rige skønhed, som Jylland så ødselt er udstyret med; Vejle, Århus, Silkeborg - hvor er der ikke strøet dejlighed ud over disse lykkelige byer! Men på vejen til Hobro ses intet uden gold ufrugtbarhed, man ynkes over de mennesker , der bebor de sparsomt spredte småhuse, anbragt hist og her i lyng og atter lyng. Så lyder lokomotivets ankomstsignal - Hobro station -. Og som ved at trylleslag udvides horisonten. Fra Bakkens top, hvor toget standser, ser man ned i en dal, der rummer en skønhed, man ikke har tænkt sig. Som i en gryde ligger den lille by med de røde, teglhængte huse, kranset af skov og bakker; ser man videre ud, fanges blikket af den blinkende fjord, der indsmigrende, lokkende vinker en til sig.

 Redaktør C.C.Clausen. September 1899


Vikingemarked og Vikingeskibstræf. Hobro er en gammel vikingeby med en ringborg. Derudover er der bygget en vikingelandsby og opført en kopi af et langhus, så Hobro rummer mange spændende vikingefaciliteter. Der er desuden en tradition med vikingemarked og vikingeskibstræf hver sommer. Markedet afholdes på et af de mest naturskønne steder ved Danmarks smukkeste fjord.