I og omkring Hobro findes en lang række seværdigheder. Her nævnes en del af disse. Der findes langt flere. Kontakt turistbureauet for yderligere oplysninger.

En af vikingegruppen Fyrkat´s sider om deres by og dens omegn.

Hobro Turistbureau.
Sdr. Kajgade 10. Hobro Havn, 9500 Hobro 
Telefon: (+45) 7027 1377
.
Museet.  
Sydhimmerlands museum er en sammenslutning af Hobro museum, Lokal historisk arkiv, Boldrup museum, Cirkusmuseet i Rold og Lystfarts museet i Hobro. 
.
Vikingecenter Fyrkat.
  Det lokale vikingecenter med en rekonstruktion af et vikingehus fra Fyrkatborgen, borganlæget og en vikinge gård samt et besøgscenter. Mange aktiviteter sommeren igennem. Der er mulighed for guidede rundvisninger og lejrskole ophold.
.
Fyrkat Møllegaard.
Fyrkat Møllegård. Kendt tilbage fra ca. 1590. Den nuværende mølle stammer fra Ryds på Fyn.
.
Gasmuseet.
Danmarks eneste gas museum. Indrettet i det gamle gasværk. Fortæller om gassens historie i Danmark. Fortæller 
.
Lystfartøjsmuseet.    
En del af Sydhimmerlands museum. Mange gamle træskibe af lokal oprindelse. Fortæller om skibsfartens historie på Mariager Fjord.
.
Lille Venedig.
Hobro by gennemskæres i øst - vest retning af åen der forbinder Mariager Fjord med Vester Fjord. Over denne å forbindes den nordlige og den sydlige bydel af ikke mindre end 9 broer. Flere af disse broer er, udover at fungere som broer, rene kunstværker.
.
Svanen.
Fjord sejlads på Danmarks smukkeste fjord med hjuldamperen Svanen. Smukkere kan det ikke gøres.
.
Bramslev bakker.
Et af de smukkest naturområder i Danmark. Kan ikke beskrives. Skal opleves. F.eks. udsigten fra restaurant Bramslevs store panorama vinduer.   
.
Sildehagen.
Et af Hobrogensernes åndehuller. Mindre end ti minutters gang fra centrum. Om sommeren med badebro og sandstrand, om vinteren de perfekte kælkebaner for både små og store. Perfekt til traveture hele året.
.
Handest-Mariager veteranbane.    
Veteranbanen Handest-Mariager kan bl.a. opleves som en del af trekant turen Hobro-Mariager-Handest-Hobro. En tur med banen er et must hvis man har en lille dreng med hang til model tog i maven.
.
Byens udsmykning.
Byens udsmykning er et kapitel for sig selv. Hent brochuren på biblioteket. Eller tag selv en spadseretur rundt i byen. 
.
Runestenen.
  "Tore rejste denne sten." Står der på den, men ingen ved hvorfor. Der er fundet en sten med tilsvarende tekst, sandsynligvis lavet af samme runemester, i Västergötland. Den mystiske sten har været idegrundlag for et af Amatørteaterforeningen Fyrkatspillet´s mest populære stykker.
.
Hobro Mini Zoo.

Lillemøllevej 32, Hvornum.  Flot anlagt minizoo. Et fristed for hele familien. I løbet af efteråret 2003 og foråret 2004 bliver der bygget om. Der kommer ny dyr. Se blande andet verdens mindst hjorterace. Bliv foder sponsor på et af dyrene. Familie venlige priser.  Tlf. 98546140.

.

Kulturhuset Musikcafeen
En hyggelig musikcafe indrettet i et gammelt pakhus på søndre kaj. Et meget populært intimt musiksted med optræden af en lang række top kunstnere.
.
Jættestuerne i Snæbum.
Hvilsomvej 9, Snæbum, 9500 Hobro.
Supplerende oplysninger: Jættestuerne ved Snæbum - 2 gravkamre af enorme (jætte) sten, hvorover der er kastet en jordhøj - hører til de anseligste og bedst bevarede i Danmark.
.
Hobro Kirke.
Kirketorvet, 9500 Hobro.
Supplerende oplysninger: Alterparti - Kristus billede i mosaik, samt stenalter m. stort kors fra 1952 af Johan Thomas Skovgaard. Prædikestol af eg m. udskårne figurer fra 1698 i Brusk-Barok, bronzealterstager fra ca. 1604 og bronzelysekronerne fra ca. 1699 og 1765 er fra den gamle kirke. Den ældste af de 2 kirkeklokker er fra ca. 1400, den yngste og større er omstøbt og gjort større i 1700 og i 1919. Kirken er tegnet af arkitekt M.G.B. Bindesbøll. I årene 1993-94 har kirken fået en gennemgribende restaurering, for størstedelen udført af lokale håndværkere, under ledelse af arkitekt P. Brøgger, Fjellerad. Ledetråden for hele restaureringsarbejdet var at finde tilbage til Bindelbølls ideer og lade sig inspirere af dem. Kirken fik også et nyt orgel, det fjerde siden 1852. Kirken er opført i året 1852. Søndage er der altid gudstjeneste kl. 15.00 - andre tidspunkter: Se venligst tavlen ved kirken.
.
Øls, Vor Frue Kirke.
Skivevej/Kirkevej, 9500 Hobro.
Supplerende oplysninger: Restaureret 1991. Alterfigurer (Claus Berg's nordjyske svend): Maria og Johannes. Gravtræer på skibets nordvæg: Mads Thøstisen 1650 og Maties Andersen 1615. Prædikestol fra 1625. Dåbsfad: Nyrnberg 1575. Ved sydsiden af kirken: Kisteformet gravminde i sten med skulptur. Indmuret i våbenhus: gravsten med korslam og siddende løve. Den tilmurede norddør har tærskelsten med to hoveder i relief. I våbenhus: Egeløvskrans i sølv og mindesten for pastor Bonde John som døde i 1782.
.
Hvornum kirke.
Vadgårdsvej, Hvornum, 9500 Hobro.
Supplerende oplysninger: Romansk kor og skib, sengotiske vesttårn. Epitafium over major Fr.Chr. Muderspach død 1745 og Anna Helvig Marsvin død 1763. På kirkegården gravsted for familien la Cour, Trinderup. Kalkmalerier fra 1500 tallets begyndelse - overvejende streg- og rosetornamentik i røde og gråblå farver.
.
Hørby Kirke.
Løgstørvej 84, Hørby, 9500 Hobro.
Supplerende oplysninger: Den romanske granitfont er et smukt og kraftigt stenhuggerarbejde med dobbeltløver, der har en lang, fælles tunge. Fadet er sydtysk fra 1575. Altertavle fra 1950, Rud-Petersen: Julenat. Prædikestol fra 1625. Rester af sengotisk korbuekrucifix.
.
Glenstrup Sø 
8990 Faarup
Supplerende oplysninger: Der er mulighed for bådleje hos Intersport i Hobro, tlf. 98 52 21 20, hvor man også kan købe fiskekort til søen.
.
Snæbum Sø
9500 Hobro
Supplerende oplysninger: Der er mulighed for leje af båd. Pris: 40,- kr. pr. dag.
.
Hobro Idrætscenter 
  Amerikavej 22
9500 Hobro
Supplerende oplysninger: Sovesale - Vandrerhjem Atletik, orienteringsløb, fodbold, håndbold, basketball, volleyball, tennis, badminton, bordtennis, boksning, bodybuilding, svømning, vandpolo, udspring, synkronsvømning, skydning, gymnastik, møder, kongresser, fester, kurser, udstillinger, koncerter, m.m. Teorilokaler med AV-udstyr.
.
Danmarks saltcenter.    
Tæt ved Mariager Fjord - og tæt ved Mariagers velbevarede og hyggelige bykerne, findes et levende frilandsmuseum for den danske fjordkøbstad.

Danmarks saltcenter. Ny havnevej 6. 9550 Mariager.

.
Bies Gård.
Det gamle bryggeri midt i gågaden er i dag en central del af kulturlivet i Hobro. Sommeren igennem er der aktiviteter, musik og underholdning i den gamle gård lørdag formiddag.
.
Galleri Brams.
 Bramslev Bakker 3
 Tlf. 98524022
 Et af flere fine gallerier, smukt beliggende tæt ved Bramslev bakker.
.
Galleri Lone Worsø.
Endnu et af de mange fine gallerier. 
.
Gå gaden.
Egnens længste gågade. Sommeren igennem kan man møde Hobro manden lørdag formiddag.
.
Verdenskortet ved Klejtrup sø.
Tlf. 98546132.
Et 50 X 100m stort atlas. Kendt fra TV.  En oplevelse for hele familien.
.
Øls skæppe.
Stort jordfalds hul i byens udkant. Det store jordfaldshul giver området sin helt egen karakter.

Danmarks smukkeste fjord kaldes Mariager Fjord. Og ikke uden grund. Alle der har anløbet Hobro af søvejen kan tale med om det utrolige landskab man passerer undervejs.

Ved bunden af fjorden ligger Hobro. En gammel og dog ny og spændende by. Uanset om man har historisk interesse eller er natur elsker eller "bare" elsker livet, er Hobro og dens omegn og natur værd at gæste.

Rold skov og Rebild bakker ligger ikke langt væk. Tæt på ligger også Als Odde og Øster Hurup med østkystens bedste og mest børnevenlige badestrande.

Hvis man ønsker at overnatte findes der en lang række over fine overnatningsmuligheder i og omkring Hobro. Klik ind på kommunens hjemmeside. Her findes der links til overnatningsmuligheder.

Denne side er skabt i samarbejde med vikingegruppen Fyrkat.

Er der seværdigheder vi bør nævne, men ikke har nævnt, så kontakt os venligst. 

Vikingegruppen kan kontaktes på vikingegruppen@fyrkat.dk

Webmaster poul@fyrkat.dk