.
Marked
Der findes en lang række forskellige foreninger, organisationer, institutioner, grupper og enkelt personer som hver for sig og i fællesskab er med til at skabe det fantastiske kultur liv der udspiller sig i Mariager Fjord Kommune. Her på siden vil vi forsøge at samle dels links til de af dem der er med til at sætte kommunen på Danmarks koret som ægte vikingekommune, dels links til hjemmesider der kan være med til at kaste lys over en spændende tid i Danmarks historien. Der kommer også linkes til andre hjemmesider, sjove, spændende og seriøse sider. Og som udgangs punkt skal det handle om vikinger og deres verden.

Vikingegruppen Fyrkat er med til at levende gøre Vikingecenter Fyrkat. Gruppen beboer vikingecenteret nogle weekender hver sæson hvor de fremviser forskellige håndværk. Flere af gruppens medlemmer er gode til at fortæller små anekdoter om vikingerne og den tid de levede i. Det sker også at der er smags prøver på mad tilberedt som man kan formode man har tilberedt mad i vikingetiden. Hold øje med vikingecenterets hjemmeside og find ud af hvornår der sker spændende ting på centeret.

Nordjyllands museum

Vikingecenter Fyrkat hører i dag under Nordjyllands museum. En sammenslutning af mange spændende museer. 


Amatør teater foreningen Fyrkatspillet opfører hver forsommer et vikingespil i den rekonstruktion af et langhus der ligger lige uden for fyrkat borgen. Det er en herlig form for total teater hvor publikum er så tæt på skuespillerne at man kan risikere at blive trådt over tæerne hvis man stikker fødderne for langt frem. En herlig oplevelse i en fantastisk ramme. Til en del af forestillingerne er der mulighed for at tilkøbe et vikingetaffel med bålstegt lam med brød og grønt. Fyrkatspillet har gennem mange år været en stor drivkraft i det projekt det er at sætte Fyrkat og Hobro på Danmarks kortet.

 Smeden

Vikingesmeden Jens Pilgaard er ofte at træffe på Vikingecenteret. Han smeder både våben og husgeråd og smykker og er altid god for en god historie eller to. 

Jens fremstiller også en del af sit jern selv. Se på hans hjemmeside hvordan det foregik en sommer på Vikingecenter Fyrkat.

Vikingemarkedet

Hvert år afholdes der vikingemarked i Hobro Se her hvornår det sker næste gang og vær klar til den helt fantastiske oplevelse det er at gå rundt på et ægte vikingemarked placeret på et af de smukkeste steder ved Danmarks længste og smukkeste fjor.